De 11 meest bijzondere bezigheden in Tokio

Japan, het land van de rijzende zon, staat bekend om haar smakelijke keuken, haar kleurrijke subcultuur, traditionele shrines & bijzondere gadgets. Tokio is de dan ook de plek om al deze bijzondere taferelen te aanschouwen en om buitengewone activiteiten te ondernemen. 11 unique bezigheden die een trip naar Tokio onvergetelijk maken!


Japan, het land van de rijzende zon, staat bekend om haar smakelijke keuken, haar kleurrijke subcultuur, traditionele shrines & bijzondere gadgets. Tokio is de dan ook de plek om al deze bijzondere taferelen te aanschouwen en om buitengewone activiteiten te ondernemen.  Hierbij 11 unique bezigheden die jouw trip naar Tokio onvergetelijk maken. Ooit al eens gedacht aan een originele citytrip naar deze exceptioneel unieke stad?

De 11 meest bijzondere bezigheden in Tokio
Panorama van Tokio

1. Sashimi eten op de vismarkt van Tsujuki.
Deze grootste vismarkt van de wereld is de plek waar lokale vissers samenkomen om hun tonijn van bizarre omvang te verkopen. Deze opmerkelijke plek kent vele kleine restaurants met de beste sushi van het land op het menu. Bovendien is het op de binnenmarkt  mogelijk om ‘live’ te aanschouwen hoe z’n mega vis veranderd in verse sushi.

De 11 meest bijzondere bezigheden in Tokio
Sushi

2. Op de foto met een Harajuku meisje.
De bekende wijk Harajuku is de plek waar een van de meest opvallende subculturen ooit is ontstaan. Het straatbeeld van deze wijk valt te omschrijven als kleurrijk, schattig en levendig. Jonge meiden gekleed in bonte, kleurrijke kleding sieren het straatbeeld. Durf om een foto te vragen, vele meiden staan hier namelijk voor open.

3. Uitzicht over Tokio ‘by night.’ 
Voor een perfect uitzicht over de gehele stad kun je een ticket kopen voor Tokyo Skytree. Een leuker alternatief is echter een drankje doen in een van de vele skybars. Je kunt dan op een fijne, rustige manier genieten van de vele lichtjes & het bijzondere uitzicht van deze metropool onder het genot van een heerlijk drankje. En, je betaald uiteindelijk ongeveer dezelfde prijs.

De 11 meest bijzondere bezigheden in Tokio
Tokio in de nacht

4. Sobasoep slurpen op de top van de Takao berg.  
Sobasoep is een van de bekendste gerechten uit de Japanse keuken. Een van de meest unieke plekken om deze authentieke noedels te nuttigen is op de top van de Takao berg, in een van de vele minimalistische, lokale restaurantjes. Het uitzicht is fenomenaal en met goed weer is het mogelijk om niet alleen Tokio te zien, maar ook de wereldberoemde Fuji berg. Daarnaast ligt een van de mooiste tempels van de stad onderweg naar de top. (Dagtrip vanuit Tokio)

5. Het drukste kruispunt ter wereld oversteken.
Als het stoplicht op groen springt, steken honderden mensen tegelijkertijd door elkaar over op het kruispunt van Shibuya. De beste plek om dit unieke spektakel te aanschouwen? Vanuit de Starbucks gelegen op dit unieke plein, op de tweede verdieping.  Aan de rand van dit kruispunt staat ook het bekende Hachi(ko) standbeeld. Vergeet vooral niet om ook hier een selfie te maken!

De 11 meest bijzondere bezigheden in Tokio
Druk kruispunt van Shibuya

6. Slapen in een capsule hotel.
Nergens ter wereld is het overnachten in een capsulehotel zo populair. Overal in de stad worden deze capsulekamer aangeboden tegen een goede prijs en deze unieke manier van comfortabel overnachten maakt een bezoekje aan Tokio zeker compleet.

7. Een traditionele bruiloft meemaken in de Meiji Shrine.
De 
Meiji Shrine is een van de populaiste plekken om het ‘Ja’ woord te zeggen en dagelijks zijn diverse fotoshoots van ‘newlyweds’ te aanschouwen in deze bijzondere, natuurlijke omgeving. Een bezoekje aan het Meiji park mag ook niet ontbreken tijdens deze dag. Hier ligt een prachtig theehuis verscholen in de bijzondere natuur. In de ochtend is ook dit de plek voor traditionele fotoshoots, families in traditionele kleding wanen hun weg in deze omgeving opzoek naar de beste ‘shot’.

De 11 meest bijzondere bezigheden in Tokio
Traditionele bruiloft in de Meiji Shrine

8. Een Purikuro foto maken in Takeshitastreet. 
Deze straat is misschien wel de drukste winkelstraat van Tokio waar vele kleine winkeltjes met kleurrijke taferelen het straatbeeld sieren. Een bezoekje aan deze straat is niet compleet zonder een typisch Japanse ‘Purikuro’ foto in een van de vele fotohokjes en te genieten van de bekendste snack van deze straat, een rijkgevulde crêpe.

9. Een manga stripboek kopen in Akihabara. 
Akihabara is het district waar opmerkelijke gadgets, opvallende neonverlichting en eigenaardige manga producten samenkomen. Het perfecte souvenir voor een bezoekje aan Tokio? Een origineel Japans manga stripboek. Het bekendste warenhuis van dit district heet Mandarake en heeft 7 verdiepingen gewijd aan deze boeken in diverse prijsklasse. Zo scoor je voor ongeveer 2 euro scoor je al echt boek! Vergeet ook niet een drankje te drinken in een van de vele maidcafes.

De 11 meest bijzondere bezigheden in Tokio
Akihabara district in Tokio

10. Wijsheden kopen in de Sensoji Shrine. 
Deze Shrine is de bekendste Shrine van Tokio. Hoewel het erg druk kan zijn in de ochtend, straalt deze tempel rust en eenvoud uit. Na een rondje door de prachtige tuin kun je voor een paar euro een stukje wijsheid kopen in de vorm van een geschreven spreuk bij een van de vele kraampjes. Het perfecte aandenken voor jouw onvergetelijke reis!

11. Robots spotten in Omota Sande.
Deze moderne winkel boulevard is het paradijs voor winkelaars met een flink budget. De etalages zijn dan ook prachtig aangekleed. De bekendste merken zijn vertegenwoordigd en chique, chiquer, chicst zijn hier de standaard. Enkele winkels zijn voorzien van de nieuwste gadgets en in diverse winkels zijn robots aanwezig om het winkelend publiek te enthousiasmeren. Ook het warenhuis ‘Kiddyland’ ligt gelegen in deze straat en is bij uitstek de schattigste winkel op deze aarde.

De 11 meest bijzondere bezigheden in Tokio
Robot in Kiddyland

Via www.vliegticketscanner.nl kun je de beste vluchten naar Tokio met elkaar vergelijken. Vanaf 580 euro vlieg je naar deze bijzondere metropool. Klaar om dit bijzondere avontuur aan te gaan?

Artikel geschreven door: Marloes Smits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *