5 redenen om nu naar Rio de Janeiro te gaan

Zit jij er nou over na te denken om naar Rio de Janeiro te gaan? Lees dan gauw verder en ontdek mijn vijf redenen om nu naar Rio de Janeiro te gaan!


Rio de Janeiro staat om alle bedenkbare redenen bekend als een van de mooiste steden ter wereld en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers aan uit alle windstreken. Naast het feestelijke imago van de stad en de schitterende stranden heeft Rio ook zeker de nodige ingrediënten voor cultureel vermaak. Kortom, er is voor iedereen wat te doen en te beleven. Zit jij er nou over na te denken om naar Rio de Janeiro te gaan, maar weet je nog niet zo goed wat je allemaal wil gaan zien en doen? Lees dan gauw verder en ontdek mijn vijf redenen om nu naar Rio de Janeiro te gaan!

De steeds groter wordende collectie toeristische attracties  
Naast het wereldberoemde ‘Christus De Verlosser’ beeld, het museum van eigentijdse kunst en de Sint-Sebastiaankathedraal (die ik stiekem wel een beetje op een Dalek vind lijken), worden in Rio steeds meer trekpleisters gebouwd. Zo zijn er in de afgelopen vijf jaar ruim vijf musea bijgebouwd. Het fijne aan Rio is dat alles goed met het OV te bereiken is, de bevolking vriendelijk is en dat het huren van een auto er niet duur is!

Het eeuwige nachtleven
Zin in een feestje? Het maakt niet uit of je oud of jong bent! In  Rio de Janeiro zul je zeker je gig vinden. Daarbij is er ook voor iedere muzieksmaak wat wils, of je nou liever naar een live concert gaat, naar The Week (wat in het weekend afgeladen vol zit) gaat om naar allerlei internationale DJ’s te luisteren of toch liever naar  een wat rustiger café gaat, je zult zeker je kans voor een goed feestje vinden. Wie weet, mocht je de VIP ruimte binnenkomen, dat je een gratis make-over van een van de aanwezige stylisten krijgt (bij The Week) of een massage.

 

De stranden
Of je er nou heen gaat om te zwemmen, te bakken of anderen te zien bakken, stranden als de wereldberoemde Copacabana zijn de hele zomer lang onwijs populair. Trek je bikini of badpak aan, grijp een beachvolleybal, wat geld voor een hapje en een drankje, en ga dan lekker liggen en geniet! Lekker luieren in de warme zon, daar zijn het Copacabana strand en het Ipanema strand echt ideaal voor.

 

Carnaval
Weet je wat de beste periode is om naar Rio de Janeiro te trekken? Juist! Tijdens het wereldberoemde carnaval. Zorg dat je je breedste lach opzet en laat je meevoeren door het feestvolk! Het draait hier natuurlijk om groot, grootser, grootst. Geniet van feest, de dans, de muziek, en natuurlijk de kostuums die tijdens te parades worden gedragen. Als je er dit jaar bij wil zijn, moet je snel zijn! Carnaval wordt er gevierd tussen 24-28 februari.

Fan-tas-tisch eten en drinken
Of je nou wil genieten van een hapje aan het strand (wat meestal lekker koud fruit, stokvis(bacalhau) of ijs zal zijn), simpel  wil dineren of juist heel uitgebreid, de Braziliaanse keuken heeft veel te bieden! Er is voor ieder smaalpalet wel iets plezierigs te vinden. Probeer vooral eens Coxinhas of Bolinho de Chuva’s. De eerste is een soort kaas-kip balletje en de tweede zijn een soort gesuikerde kaneeldonuts. Allebei zijn ze ont-zet-tend lekker!

A post shared by Bruno Pasqualetti (@bpasqual) on

 

Overtuigd? Boek dan snel je tickets! Ken jij nou nog meer redenen waarom Rio de Janeiro op iedere Bucketlist hoort te staan, laat dat dan weten in de comment section!

Goede reis! En vergeet niet om je tas zo efficiënt mogelijk in te pakken. Hoe je dat het beste kunt doen lees je hier.

Artikel geschreven door: Anne-Marie van Boeckel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *