6 Boeken die je voor, na of tijdens je reis wilt lezen

Ga je op reis, ben je al weg of wil je na thuiskomst nog even de vakantiesfeer in stand houden? Maak dan snel kennis met deze 6 onvergetelijke boeken.


The Alchemist
Paulo Coelho’s meesterwerk The Alchemist combineert magie, mystiek, wijsheid en verwondering in een inspirerend verhaal over zelfontdekking. Deze moderne klassieker vertelt het verhaal van Santiago, een jonge herder die verlangt naar een verre reis waarin hij de wonderen van de wereld zal ontdekken. Santiago’s reis leert ons hoe belangrijk het is om je hart te volgen, kansen in te zien door naar je instinct te luisteren en zo je dromen achterna te jagen.

On The Road
On The Road, het tijdloze boek van Jack Kerouac, geschreven in 1957, volgt Sal wanneer hij besluit om New York te verlaten en richting het westen van Noord-Amerika te reizen. Tijdens zijn roadtrip door Amerika ontdekt Sal de meest indrukwekkende locaties in de Verenigde Staten en ontmoet hij een stel onvergetelijke, nieuwe vrienden.

 

Love With A Chance of Drowning
Dit boek, geschreven door reisblogger Torre DeRoche, vertelt het verhaal van een meisje uit de grote stad met een diepgewortelde angst voor water. Wanneer ze de man van haar leven ontmoet komt ze voor een dilemma te staan: hem voorgoed zien verdwijnen of hem achterna gaan en samen met hem de wereld rond varen. Het besluit lijkt simpel. Samen met Ivan trotseert Torre haar angst voor water en ontmoet ze uiteenlopende karakters en figuren terwijl ze langs de meest adembenemende bestemmingen vaart.

The Beach
Zoals voor zo veel boeken geldt ook hier de vraag of het boek beter is dan de film. Ondanks het succes van de verfilming in 2000 met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol verkiezen veel reizigers het boek boven de film. Dit verhaal over backpackers in Thailand motiveert om niet langer het begaande pad te bewandelen maar de uitdaging aan te gaan door op zoek naar avontuur te gaan. Hoofdpersoon Richard gaat in The Beach op zoek naar een paradijselijk stukje Thailand tijdens zijn reis door Oost-Azië. Hij vindt het, het is adembenemend, maar hoe lang kan dit stukje paradijs op aarde werkelijk als paradijs blijven bestaan? The Beach vertelt een verhaal over vinden en verliezen en toont de oneindige zoektocht van reizigers naar een ideale bestemming en benadrukt hoe deze zoektocht indirect deze ideale eindbestemming soms minder ideaal kan maken.

Unlikely Destinations: The Lonely Planet Story
Geen backpack is compleet zonder een reisgids van Lonely Planet om de weg te wijzen. Unlikely Destinations: The Lonely Planet Story is geschreven door, niet geheel verassend, de oprichters van Lonely Planet. Je volgt hen in dit boek van hun tijd in Engeland in de jaren ’70 tot het begin van de 21e eeuw waarin ze het moderne reizen voorgoed veranderd hebben. Daartussen vertelt het boek het verhaal van hun reizen en krijg je inzicht in hun strijd om van de Lonely Planet een zakelijk succes te maken.

 

The Geography of Bliss: One Grump’s Search for the Happiest Places in the World
Schrijver en correspondent Eric Weiner vertrekt op een onvergetelijke reis van een jaar waarin hij op zoek gaat naar de gelukkigste plekken op aarde. Hij bezoekt plaatsen als IJsland, India, Denemarken en Qatar. Ook Moldavië, de ongelukkigste plaats ter wereld, blijft niet achter. Al vindt Weiner de sleutel tot succes en daarmee de bron van geluk niet, zijn reis leest lekker weg en inspireert zonder meer om hem achterna te willen gaan. In zijn zoektocht naar een antwoord op de vraag “Wat maakt een samenleving gelukkig?” stuit Weiner op verrassende antwoorden en boeiende interacties tussen locals en hun uiteenlopende culturen.

 

Artikel geschreven door: Robin Berkelmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *