7 Stedentrips die je niet mag missen in 2017

Dit zijn de 7 stedentrips die je niet mag missen in 2017 volgens de ‘Best of the World’ lijst van National Geographic Traveler.


Op zoek naar de mooiste vakantiebestemmingen in 2017? Zoek niet verder. Het jaarlijkse “Best of the World” lijstje van National Geographic Traveler, het bekende reismagazine van National Geographic, is hier.

De 21 topbestemmingen zijn een voor een geselecteerd door de redactie van het blad en zijn onderverdeeld in drie categorieën: steden, natuur en cultuur. Mooi meegenomen is het feit dat deze wereldwijd geselecteerde droomreizen steeds beter bereikbaar zijn. We lichten er een paar uit:

Hamburg, Duitsland
Dicht bij huis maar daarom niet minder leuk: Hamburg in Duitsland. Hamburgs historisch naamkaartje ‘Duitslands poort naar de wereld’ is niet verlegen, maar dat is deze stad ook nooit geweest. Sinds de middeleeuwen is Hamburg betrokken in zaken en handel over de hele wereld en ook vandaag de dag is Hamburg de meest welvarende stad van Duitsland. Waar je ook gaat of staat in deze stad, je zult in Hamburg altijd herinnert worden aan het feit dat je dicht bij het water zit. Hamburg is, vergelijkbaar met Berlijn, een stad met levendige wijken waar mensen van over de hele wereld zich hebben gevestigd. Ook hier kun je uit tot de zon opkomt en met Hamburgs dynamische en onderscheidende elektronische en live music scene dans je altijd op de nieuwste platen en nummers in een van de aan de haven gelegen clubs.

 

Marrakech, Marokko
Kleurrijk Marrakech wordt ook wel de parel van Marokko genoemd. De Rode Stad is de tweede grootste stad van het land en ligt aan de voet van het Atlasgebergte. Wie deze stad bezoekt wordt hartelijk verwelkomt door haar inwoners. Nauwe straatjes en smalle steegjes leiden je naar marktpleinen en winkelstraten waar bontgekleurde kruiden en specerijen worden verkocht. Alom bekend is de Djemaa el Fna, het centrale marktplein van Marrakech. Overdag is dit plein een traditionele, Marokkaanse markt met eettentjes, waterverkopers en slangenbezweerders. ‘s Avonds veranderd de Djemaa el Fna in een podium voor dansers, magiërs, verhalenvertellers en conventionele medicijnmannen.

Madrid, Spanje
Wie Madrid nog niet bezocht heeft, heeft na het lezen van dit artikel absoluut geen excuus meer om geen vliegticket naar deze Spaanse hoofdstad te boeken. Of je nu toerist, student of een toevallige voorbijganger bent, iedereen is een inwoner van Madrid wanneer hij of zij deze stad bezoekt. Aan kunst en cultuur hier geen gebrek: je vindt in Madrid meer dan 60 (!) musea met uiteenlopende kunstvormen. Na een cultureel verantwoord dagje uit plof je neer op een van de velen terrasjes en eet en drink je tot laat in de nacht. Het nachtleven van Madrid komt laat op gang maar gaat door tot de eerste Spanjaarden weer naar hun werk vertrekken.

Anchorage in Alaska, VS
Een verblijf in Anchorage bied je de luxe en het gemak van een Amerikaanse stad met de adembenemende wildernis van Alaska om de hoek. Met vijf nationale parken in de buurt, Cook Inlet in je voor- en het Chugachgebergte in je achtertuin is Anchorage de ideale bestemming voor een city tripper die op zoek is naar avontuur. Wissel een middag surfen af met een hike naar een gletsjer of ga vissen in ‘s werelds grootste stedelijke visvijver. In de zomer is het in Anchorage lekker lang licht waardoor je je niet alleen fitter zult voelen, maar ook in staat bent om je dag optimaal te benutten.

Seoul, Zuid Korea
Seoul in Zuid Korea wisselt traditionele tempels en paleizen af met een vooruitstrevende mode- en technologie industrie en ijzersterk ontwerp. Deze metropool met plus minus 10 miljoen inwoners is een stedelijke verheerlijking van een industriële wereldstad met parken, cultuur en design. Verrassend is het relatief onbekende imago van Seoul als een hoofdstad voor foodies. Wissel een hanjeongsik, een uitgebreid feestmaal met meerdere gangen, af met een watertandend bezoek aan de vismarkt terwijl je op de hoek van de straat een hotteok scoort: een krokante, zoet of hartig gevulde pannenkoek. Deze stad gaat 24/7 door en heeft zoveel te bieden dat de tijd die je hier bent zo weer voorbij vliegt.

 

Moskou, Rusland
Moskou, de majestueuze hoofdstad van Rusland, stelt nooit teleur om te inspireren én te imponeren. Een bezoek aan het Kremlin zal je versteld doen staan van de macht en het vermogen waarmee deze stad tot stand is gekomen. Moskou is een historische stad en de overblijfselen van het communisme zijn nog altijd aanwezig. Je kunt je hierin verdiepen door een historisch museum te bezoeken of door een glas vodka achterover te slaan in een van de retro cafés en clubs. Liefhebbers van dans en toneel kunnen in Moskou hun geluk niet op. De dramatische kunsten worden hier alom vertegenwoordigd. De toneelstukken en dansuitvoeringen die je in Moskou bezoekt zijn een van de beste ter wereld en lopen uiteen van klassieke stukken tot moderne performances. Vroeg naar bed is geen vereiste. Het bruisende nachtleven van Moskou brengt je van donkerbruine pubs tot drukbezochte nachtclubs en alternatieve rockcafés.

Cartagena, Colombia
Misschien wel de verrassendste stad uit het lijstje is Cartagena, gelegen aan de Caribische kust van Colombia. Het historisch centrum van deze romantische stad is onaangetast en staat niet voor niets op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het is een klassiek doolhof van hobbelige steegjes, idyllische balkonnetjes en reusachtige kerken. Het oude stadscentrum van Cartagena is een centrum waar je doorheen moet slenteren. Proef de sfeer, wandel langs de kleurrijke, koloniale huizen en pik een terrasje bij een openlucht cafétje op een van de klassiek binnenplaatsen.

 

Artikel geschreven door: Robin Berkelmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *