8 Films waarna je meteen een vliegticket wilt boeken

8 prachtige films om in de bank bij weg te zakken… Maar je kan er ook voor kiezen om van deze films werkelijkheid te maken.


Lost In Translation
Een vergeten filmster (Bill Murray) en een verwaarloosde echtgenote (Scarlett Johansson) vinden elkaar per toeval in een hotel in Tokyo. Hun gedeelde ellende schept een band en samen besluiten ze om uit de sleur van het hotel te stappen en de Japanse hoofdstad te verkennen. Deze bruisende metropool staat nooit stil en, al voelt de film inmiddels misschien wat ouderwets, de wijze waarop Tokyo in deze film gepresenteerd wordt verzekerd je dat je zo snel mogelijk een vliegticket wilt boeken en naar deze wereldstad wilt vertrekken.

Into The Wild
Dé reizigersfilm van de afgelopen 10 jaar mag uiteraard niet in deze lijst ontbreken. Na zijn eindexamen aan de universiteit besluit top student en atleet Cristopher McCandless dat hij er helemaal klaar mee is. Hij laat alles achter, schenkt zijn $24,000 dollar spaargeld aan het goede doel en lift naar Alaska om daar in de wildernis te gaan leven. Onderweg ontmoet hij uiteenlopende personages die hem enerzijds bewonderen en anderzijds zijn avontuur ten strengste afraden. De film vertelt een waargebeurd verhaal en het bekende busje waarmee Cristopher in de wildernis van Alaska heeft gewoond staat er nog steeds. Makkelijk bereikbaar is dit moderne bedevaartsoort voor jonge avonturiers echter niet. In Alaska betekent de wildernis ook écht de wildernis.

A post shared by Maik (@travelmaik) on

 

Wild
Cheryl, gespeeld door Reese Witherspoon, besluit na jaren roekeloos geleefd te hebben het drastische besluit te maken om alleen een barre wandeltocht van bijna 1800 kilometer door Amerika af te leggen om zo het stuklopen van haar huwelijk en de dood van haar moeder te verwerken. Ondanks de bitterzoete ondertoon toont deze film de kracht van het solo-reizen en hoe een slopende tocht als deze je uiteindelijk sterker en gelukkig kan maken.

Seven Years In Tibet
Een ander waargebeurd verhaal in dit korte filmoverzicht is het verhaal van Heinrich Harrer, een Oostenrijkse bergbeklimmer die vrienden werd met de Dalai Lama tijdens de verovering van Tibet door China. Misschien staat dit verhaal iets minder dichtbij dan de tegen de maatschappij aan schoppende student in Into The Wild maar zeg nu zelf, wie wil er niet in de voetsporen van een jonge Brad Pitt treden, omringd door de adembenemende vergezichten en de indrukwekkende berglandschappen van Tibet?

Up in the Air
Ryan Bingham, gespeeld door niemand minder dan George Clooney, leeft uit zijn koffer terwijl hij de wereld rondreist om wereldwijd mensen van hun baan te ontslaan. De verbitterde Clooney heeft hier in eerste instantie weinig moeite mee tot de liefde zijn pad kruist en zijn kijk op zijn levensstijl langzaam veranderd.

The Beach
Een jonge Leonardo DiCaprio reist naar Bangkok, Thailand en vindt daar een bijzondere kaart. Er gaan geruchten dat de plattegrond zou leiden naar een afgelegen, tropisch stukje paradijs. Enthousiast en nieuwsgierig besluit hij op zoek te gaan naar dit verlaten strand. De kaart leidt DiCaprio naar Maya Bay op het eiland Ko Phi Phi Le. De film uit 2000 heeft er mede voor gezorgd dat niet alleen Thailand maar met name ook dit kleine maar fijne stukje Thais paradijs inmiddels niet meer zo verlaten is en nu druk bezocht wordt door toeristen van over de hele wereld.

 

Midnight in Paris
Een nostalgische scenarioschrijver neemt je, tijdens een reis naar Parijs met zijn verloofde en familie, mee door de romantische straatjes van de stad van de liefde waar hij op mysterieuze wijze iedere avond om klokslag twaalf uur terug in de tijd reist naar de jaren ’20. Hier ontmoet hij bekende schrijvers, kunstenaars en dichters en langzaam verliest hij zichzelf in een lang vervlogen tijd in de Franse hoofdstad. Het romantische beeld dat er van Parijs geschetst wordt is meeslepend en dankzij de prachtige, zo goed als in tact gebleven architectuur niet moeilijk om te evenaren wanneer je zelf over door de Parijse straten struint.

A post shared by Erik R. (@ram.ea) on

 

The Secret Life of Walter Mitty
Wanneer Walter Mitty zijn baan in het fotolab van een magazine na zestien jaar dreigt te verliezen besluit hij zijn dagdromen onbewust waar te maken wanneer hij voor de laatste printuitgave van het tijdschrift een ontbrekend fotonegatief probeert te achterhalen. Zijn aanzet tot actie brengt hem op een indrukwekkende reis om de wereld en een avontuur dat zijn fantasieën overstijgt.

Artikel geschreven door: Robin Berkelmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *