De 9 mooiste plekken om in en rondom Barcelona te bezoeken

Van plan om het komend jaar naar Barcelona te gaan en de allermooiste plekken te bezoeken? Lees dan gauw verder en ontdek mijn favorieten.


Als je komend  jaar van plan bent om richting het gave Barcelona te trekken, wil je natuurlijk wel de allermooiste plekken bezoeken die er te bezoeken zijn. Van zon, zee en strand tot historische kerken, musea en modernistische kunst, Barcelona heeft het allemaal. Lees dus gauw verder en ontdek mijn favorieten: 

Bunkers del Carmel
De bunkers del Carmel staan ook wel bekend als het allermooiste uitkijkpunt van Barcelona! Het ligt bovenop de Turó de la Rovira, en is in principe en militair kamp dat uit de Tweede Wereldoorlog is overgebleven. De beste tijd om er heen te gaan is voor zonsondergang, zo kun je de hele stad (want je ziet echt alles) bij daglicht, bij zonsondergang en twinkelend in de lichtjes van de avond zien. De toegang is gratis en de top van deze berg is erg goed met de bus en de metro te bereiken. Overigens is daar nog niet zo heel lang geleden ook een museum geopend!

 

Parc de la Ciutadella
In het midden van Barcelona gelegen is dit park, met haar 18 hectare aan grondgebied, een van de grootste en mooiste parken van Barcelona. Filips V liet na de overwinning op de stad in 1714 een enorme militaire citadel bouwen en op deze plek ligt nu het Parc de la Ciutadella. Het grootste deel van dit park is in de negentiende eeuw gebouwd. Er is onwijs veel te beleven! Zo kun je musea bezoeken, relaxen bij het meer en bij de waterval, of el Castillo de los Tres Dragons bezoeken. Dit zijn nog maar enkele van de vele mogelijkheden. Je kunt hier rustig een dag rondstruinen zonder je te vervelen! De makkelijkste manier om in het park te komen is de metro naar de Arc de Triomf te nemen.

 

Poble Nou
Poble Nou is een wijk die op benijdenswaardige locatie ligt. Hij ligt vlak aan het strand, dicht genoeg bij het centrum om goed bereikbaar te zijn, en toch ver af genoeg om een dorps karakter te behouden. De belangrijkste straat in de wijk is het negentiende-eeuwse Rambla de Pouble Nou. Dit is een autovrije straat, met gezellige bankjes en vele tentjes om even tot rust te komen. Je zult zien dat deze straat door vele mensen wordt gebruikt voor ontspanning en het ontmoeten van vrienden en familie. Daarnaast ligt een van de mooiste stranden van Barcelona op de grens met Poble Nou, op loopafstand dus. Deze wijk is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

 

Sagrada Familia
Deze beroemde basiliek wordt al sinds 1882 gebouwd naar het ontwerp van Gaudí. Hij is nog steeds niet af, maar is wel in 2010 al tot Basiliek gewijd. Deze basiliek is zeker een bezoek waard, al is het maar om je ogen uit te kijken naar alle pracht en praal. Het is namelijk toch wel echt nu al een van de mooiste basilieken ter wereld. Het bezichtigen van de basiliek alleen kost €15,- en het bezichtigen van de basiliek en de torens kost €29,-, maar het is het geld meer dan waard! Ook de Sagrada Familia is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

 

Het modernistische Parc Guëll

A post shared by ParkGuell (@parkguell) on

 

Dit is een van de allergrootste werken van Gaudí in de vorm  van een park, een kunstpark. Het park is 17 hectare groot en ligt op een berg. Het was origineel bedoelt voor en bedacht door Eusebi Guëll, die van dit park een privé park wilde maken met ruim 20 villa’s. De bouw daarvan begon in 1900, maar werd in 1914 al gestopt doordat het verkoop van de villa’s ontzettend moeilijk zou worden. Wel woonden Guëll en Gaudí geruime tijd in het park. Het huis van Gaudí is nu ook het Gaudí  museum. Om volledig van Park Guëll te kunnen genieten, moet je echt de tijd nemen. Je kunt er rustig een dag voor uittrekken. Het is een enorm park met ontelbaar veel mooie aangezichten. Ook zijn er voldoende faciliteiten om een hapje en een drankje te doen. Je kunt voor Parc Guëll het best online een kaartje bestellen via hun website. Parc Guëll is goed met het openbaar vervoer te bereiken.

 

A post shared by ParkGuell (@parkguell) on

 

TOTO Cocktailbar
Na een volle dag rondkarren, cultuursnuiven en relaxen aan het strand is er niks lekkerder dan ontspannen een drankje te doen in een goede cocktailbar. Daarbij is TOTO ook een fantastisch Mediterraans restaurant waar je ook heel goed een hapje kunt eten. De prijzen zijn er ook prima te doen!

 

Barrio Gotico
Deze wijk is het centrum van de oude stad van Barcelona. In het Catalaans betekent het letterlijk Gotische Wijk. Je vindt in deze wijk de oudste gebouwen van Barcelona. Sommigen stammen nog uit de tijd voor de middeleeuwen. Daarnaast ligt de Kathedraal van Barcelona in deze wijk en zijn er vele tapasbarretjes en cafétjes. Het is zeker aan te raden om door deze wijk een tijd lang rond te slenteren. Daarbij kun je al voor €16,- een tour door de wijk aanvragen waarbij je leert over de geschiedenis van de Barrio Gotico.

Tibidabo Berg
Heb jij zin in wat meer actie en avontuur? Ga dan de Tibidabo Berg op! Daar bevindt zich namelijk een van de oudste pretparken ter wereld. Pretpark Tibidabo is namelijk al ruim honderd jaar oud. Had ik al gezegd dat het op een berg ligt? Dat is echt supergaaf. Een kaartje voor het park kost €28,50 wanneer je niet heel jong, 60+ of gehandicapt bent, maar je krijgt ook zeker waar voor je geld. Bestel je kaartjes hier. Overigens is ook dit pretpark redelijk met het ov te bereiken.

 

Montserrat gebergte en klooster
Dit gebergte is eigenlijk wel een beetje essentieel om te bezoeken als je er in de buurt bent. Volgens de overlevering is het namelijk het belangrijkste en meest mysterieuze gebergte van Spanje. Het ligt ongeveer 50 km ten noordoosten van Barcelona. Wanneer je de bergen bezoekt, moet je ook zeker niet vergeten het heiligdom en het Benedictijnse klooster te bezoeken. Dit is echt zo’n ‘once in a life time’-ervaring. De makkelijkste opties om er te komen zijn om je aan te sluiten bij een georganiseerde tour of een auto te huren en er zelf naartoe te rijden. Je kunt rijden tot de kabelbaan van Montserrat, vanaf daar kun je met de kabelbaan naar boven. Tip! Neem zelf wat te eten en drinken mee. Picknicken is leuk! Boek je reis vanaf Barcelona naar Montserrat hier.

Enthousiast geworden? Mooi! Boek gauw je tickets en gun jezelf die trip. Heb jij nou nog tips voor plekken die je echt moet bezoeken in Barcelona? Laat dat dan weten in de comment section.

Bedankt voor het lezen en goede reis!

Artikel geschreven door: Anne-Marie van Boeckel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *