Alleen op reis en waarom dat een super goed idee is

Alleen op reis. Saai, eenzaam en gevaarlijk? Helemaal niet. Er zitten ontzettend veel voordelen aan alleen op reis gaan. Lees ze hier.


Jij bepaalt waar de reis naartoe gaat
Alleen op reis gaan betekent helemaal je eigen plan trekken. Jij bepaalt waar de reis naartoe gaat. Je bent geheel onafhankelijk en hoeft met niets of niemand rekening te houden. Is jouw ultieme droom om een fietstocht door de Himalayas te maken? Pomp die bandjes maar vast op. Wil je liever met een zeilboot de wereld rond? Doe je ding. Heb je stiekem gewoon zin om drie weken te luieren op een strand terwijl je rustig een boek kan lezen? Niemand zal je in de weg zitten.

 

Je kunt gaan en staan waar je wilt
Wanneer je alleen op avontuur gaat kun je het zo bont maken als je zelf wilt. Word je helemaal wild van kerken en culturele historie? Dit keer hoef je geen compromissen te sluiten en bezoek je gerust tien kathedralen op een dag. Heb je de Eiffeltoren, het Colosseum of die scheve toren van Pisa nu wel gezien? Niemand zal het je kwalijk nemen wanneer je dit keer besluit om de toeristische trekpleisters eens over te slaan.

Je leert sneller nieuwe mensen kennen
Wie alleen op reis is komt sneller in contact met nieuwe mensen. Locals en lotgenoten hebben vaak bewondering voor je keuze om onafhankelijk op avontuur te gaan en zullen jou als soloreiziger sneller verwelkomen in hun eigen vriendenkringen. Je zult merken dat wanneer je alleen in een vreemd land of in een vreemde stad verblijft je sneller een spontaan besluit zult maken. Omdat je geen rekening hoeft te houden met de wensen van een ander kun je zo veel makkelijker op je eigen impulsen af gaan. Voor je het weet word je uitgenodigd om bij een local thuis te komen eten of dans je tot in de vroege uurtjes in een voor toeristen nog onbekende club.

Geen gedoe
De soloreiziger is alleen op reis met zichzelf. Tenzij je volledig in de knoop ligt met je eigen emoties zul je tijdens een soloreis niet snel ruzie hebben met je travel compagnon. Soloreizen voorkomt discussie, ruzie of tegengestelde verwachtingen. Ben je op een plek beland waar je zo snel mogelijk weer weg wilt? Pak je spullen en vertrek. Besluit je halverwege dat je toch liever de andere kant op reist? Jouw keuze. Soloreizen voorkomt gedoe en is daarmee bij uitstek het ideale format voor de eigenwijze avonturier.

Een bericht gedeeld door P. (@pilar.4) op

 

Je wordt er sterker van
Geen gedoe neemt niet weg dat alleen op avontuur gaan erg confronterend kan zijn. Je leert jezelf pas echt kennen wanneer je een aantal dagen, weken of misschien wel maanden met jezelf zit opgescheept. Wie alleen op reis gaat zal zichzelf gedurende zijn trip meerdere malen tegenkomen. Je leert niet alleen hoe je omgaat met verandering van omgeving en hectic, maar ook leer je omgaan met eenzaamheid, onafhankelijkheid en zelfstandig zijn.

Thuiskomen is dubbel zo leuk
Hoe je het ook went of keert, je bent en blijft een sociaal dier. Na een aantal weken alleen op pad te zijn geweest sta je te popelen om je avonturen met je vrienden en familie te delen. Thuiskomen na een soloreis is dubbel zo leuk. Want ondanks alle voordelen van alleen reizen heb je je vrienden, vriend, vriendin of ouders stiekem best gemist. Terugkomen van een soloreis betekent dat je extra veel te vertellen hebt en het delen van je avonturen bevestigd hoe waardevol je tijd alleen op reis geweest is.

 

Je kunt direct vertrekken
Omdat je helemaal alleen op reis gaat kun je meteen vertrekken zodra je een paar dagen vrij hebt. Een vakantie in het vooruitzicht en zin om op avontuur te gaan? Boek vandaag nog een vliegticket en ga de uitdaging aan.

Artikel geschreven door: Robin Berkelmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *