De allermooiste reisbestemmingen voor natuurliefhebbers in 2017

Dit zijn de allermooiste reisbestemmingen voor natuurliefhebbers in 2017 volgens de “Best of the World” lijst van National Geographic Traveler.


Op zoek naar de mooiste vakantiebestemmingen in 2017? Zoek niet verder. Het jaarlijkse “Best of the World” lijstje van National Geographic Traveler, het bekende reismagazine van National Geographic, is hier.

De 21 topbestemmingen zijn één voor één geselecteerd door de redactie van het blad en zijn onderverdeeld in drie categorieën: steden, natuur en cultuur. Mooi meegenomen is het feit dat deze wereldwijd geselecteerde droomreizen steeds beter bereikbaar zijn. We lichten er een paar uit:

Lapland, Finland
In Lapland, Finland ben je even alleen op de wereld terwijl je omringd wordt door ijzige vlaktes, helderblauwe luchten en het Noorderlicht. Het land lijkt gehuld in een mystieke lappendeken van sneeuw, eenzaamheid en een mysterieus gevoel van ongrijpbaarheid. Maak een hondensledetocht door de sneeuw, ga ijsvissen in een van de 188.000 (!) meren die Finland rijk is of breng een bezoek aan een traditionele Sami hut.

 

Via Dinarica in de Westerse Balkan
De Via Dinarica is een nog onontdekt geheim dat alleen bekend is bij de avontuurlijke reiziger. Tot nu. Na jaren van uitbreiding en voorbereiding is het bijna 2000 kilometer lange wandelpad klaar voor gebruik. Deze kilometerslange trek leidt de bevlogen wandelaar langs Slovenië, Kroatië, Bosnië, Montenegro, Albanië, Servië, Kosovo en Macedonië. Tijdens de wandeling overnacht je in de meest afgelegen berghutten en schuilplaatsen. Zo slaap je langs de kust van de Adriatische Zee, bovenop de hoogste bergtoppen en vlak boven het diepste ravijn van Europa. Toch ben je niet alleen. Verschillende reizigers overnachten in huis bij lokale bewoners in eeuwenoude dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan.

 

Het bewolkte regenwoud van Ecuador
In de Chocó regio van Ecuador vind je een regenwoud dat bekend staat als misschien wel de meest kostbare bewaarplaats ter wereld waar een tropische verscheidenheid aan planten en dieren leeft. Dit is dé hotspot waar je honderden verschillende vogelsoorten kan spotten en de meest exotische planten kan ontdekken. In 2013 is hier het nieuwste dier van Noord- en Zuid-Amerika ontdekt: de olinguito. Dit koddige beestje is familie van de eekhoorn en heeft een hoog teddy beer-gehalte. Ook het nachtleven in het regenwoud van Ecuador is niet mis. Wanneer de zon onder gaat in het Chocó regenwoud dansen de vuurvliegjes met motten zo groot als je hand.

Banff in Canada
Dit nationaal park in Canada is als een ansichtkaart waar je doorheen mag lopen. De natuur in Banff is zo onwerkelijk mooi dat je hier nooit meer weg wilt. Verken dit gebied te voet of te paard en ontdek de turquoise-blauwe meren, glooiende graslanden en torenhoge bergtoppen van Canada. Een luxe meevaller is het aan Baff grenzende Baff Town, een stadje dat is ontstaan als centraal informatiepunt bij het natuurpark maar dat nu is uitgegroeid tot een populaire locatie om te winkelen of een excursie te boeken naar een spa of hot spring.

Baja California in Mexico
Naast de zonovergoten stranden en ruige landschappen is schiereiland Baja in Mexico door National Geographic verkozen om haar indrukwekkende onderwaterwereld. Je duikt hier met walvissen, witte haaien en manta roggen die een spanwijdte van wel 6 meter(!) kunnen hebben. Wel word je aangeraden om een georganiseerde tour te boeken wanneer je besluit om hier bij Baja te duiken of de wildernis in te trekken. Activiteiten worden hier streng gecontroleerd om de natuur te beschermen en te behouden.

Tijgers in Centraal India
In de nationale parken van Centraal India, het hart van deze Aziatische reisbestemming, leeft de Bengal tijger. Bijna tweederde van de groeiende tijgerpopulatie in de wereld leeft in India. En dus loopt de nieuwsgierige wildlife avonturier hier de meeste kans om deze majestueuze katachtige te spotten. Je kunt hier een vijfdaagse treinrit maken met de Tiger Express die je van safari naar safari en van hoogtepunt naar hoogtepunt vervoert.

 

Kauai in Hawaii
Kauai is het oudste eiland van de oorspronkelijke Hawaiiaanse eilandengroep. Veel vakantiegangers die Hawaii bezoeken verkennen dit grotendeels ongerepte stuk natuur vanuit de lucht. En niet geheel onterecht. Wil je Kauai te voet verkennen dan moet je sterk in je schoenen staan. Wie het onbegaande pad boven de bekende wandelroutes verkiest wordt aangeraden om met een gids te reizen. De aangegeven wandelpaden leiden je langs weelderig groen, kletterende watervallen, de Waimea Canyon en het Alakai moeras. Heb je het idee dat je in een film zit? Dan zou dat zomaar kunnen kloppen. Kauai in Hawaii is een populaire locatie waar meer dan 60 blockbusters gefilmd werden, waaronder Jurassic Park. Oppassen dus!

Artikel geschreven door: Robin Berkelmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *