De niet-standaard stedentrip….

Natuurlijk is het super leuk om naar een van de standaard steden zoals Parijs te reizen, maar het is veel leuker om onontdekte pareltjes zèlf te ontdekken. Vandaar deze handleiding boordevol tips, tricks en bestemming voor avonturen in niet-standaard stedentrip steden.


Barcelona, Parijs, Londen en Berlijn…. de standaard stedentrips van het moment. Natuurlijk is het super leuk om naar een van deze steden te reizen, maar  het is (misschien) veel leuker om onontdekte pareltjes zèlf te ontdekken. Vandaar deze handleiding boordevol tips, tricks en bestemming voor avonturen in niet-standaard stedentrip steden.

De niet-standaard stedentrip....

Oké, maanden heb je gespaard en hier is je kans. Je kiest een stad uit om te ontdekken. Waar begin je? Zoek alsjeblieft niet op Google.nl naar “stedentrip”. Je zoekopdracht zal alleen standaard bestemmingen opleveren. Met de zoekopdracht “stedentrip in onbekende stad” kom je verder. Om het je nog gemakkelijker te maken noem ik hier een paar top bestemmingen voor je ontdekkingsreis.

1 Toulouse, Frankrijk
In Toulouse ben je gewoon even terug in de middeleeuwen. Eeuwenoude kerken… CHECK, straten met keitjes… CHECK. In deze prachtige stad kun kunstmusea, theaters, kleine kleding boutiques en een heerlijk nachtleven vinden. Dus Toulouse… CHECK.

De niet-standaard stedentrip....

2 Oxford, Groot Britannië
Schrik niet, je hoeft niet gelijk naar één van de prestigieuste universiteiten van de wereld. Dit is toch wel waar Oxford bekend om staat, maar het heeft zoveel meer te bieden. Je begeeft je in de 16e eeuw wanneer je loopt door Oxford. De mooiste straat van de wereld ligt in Oxford, High Street. Kijk dus wel even uit, er rijden auto’s… je bent niet echt in de 16e eeuw.

De niet-standaard stedentrip....

3 Innsbruck, Oostenrijk
Innsbruck, waar ken ik dat ook al weer van? Oh ja, die wintersport vakantie van 5 jaar geleden. Precies! Innsbruck ligt midden in de alpen en ja, er is een ski-gebied. Daarna
ast is Innsbruck een bruisende studentenstad waar je lekker kan eten, drinken, shoppen en feesten. De must-go voor een stedentripje.

De niet-standaard stedentrip....

4 Bologna, Italië
Bologna is bekend om het heerlijke eten. Hou je van lekker eten? Ga naar Bologna. En pak ondertussen ook even de architectonische hoogstandjes zoals de Santo Stefano kerk en de Due Torri mee.

De niet-standaard stedentrip....

5 Brugge, België
Weer zo’n prachtige oude stad met middeleeuwse straatjes en kunst. Wat maakt Brugge dan zou bijzonder, nou… de plek!!! Deze stad is niet ver verwijderd van ons kikkerlandje en daarom zo perfect voor een paar daagjes weg.

De niet-standaard stedentrip....

Zo, mijn top 5 voor een stedentrip in een niet-standaard-stedentrip-stad, snap je hem nog? Mooi! Want nu komt het belangrijkste, hoe bereid je je voor en wat zijn de beste tips voor het verblijf en vermaak in zo’n stad?

Informatie
Zorg dat je genoeg informatie leest over de onbekende stad. Laten we eerlijk zijn, als je naar Parijs gaat weet je dat je de Eiffeltoren moet bezoeken en als je naar Londen gaat weet je dat toch even naar de Towerbridge moet. In onbekende steden weet je meestal niet wat leuk is om te bezoeken. Zorg er dus voor dat je je goed inleest en dus goed voorbereid op reis gaat.

Pakken
Wat pak je? Nou, voor een stedentrip pak je niet te veel. Zorg voor goede loopschoenen en casual kleding, mooie kleding voor een avondje uit, pyjama, tandenborstel, paspoort, oortjes en een reisgidsje. Kijk even naar het weerbericht voordat je gaat, zo weet je of je je skipak of zwembroek mee moet nemen.

Vervoer
Het is nu eenmal zo dat onbekendere steden vaker geen vliegveld hebben. Kijk dus goed naar vervoer. Ga je met de trein of rij je zelf met de auto? Zorg dat je dit lang van te voren geregeld en uitgezocht hebt.

Probeer alles uit je stedentrip te halen, maar wel op een relaxte manier. Veel plezier!

Artikel geschreven door: Nina Velten

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *