Wanneer je op vakantie wil gaan, en echt wel van een leuk feestje houdt, is er niets leuker dan naar een plaats te gaan met een bruisend nachtleven. Het is nogal eens moeilijk om een plek van bestemming uit te kiezen. Kijk daarom hier eens naar deze greep uit de leukste partysteden ter wereld.

Seoul

Ondanks dat je bij het woord ‘partystad’ waarschijnlijk niet meteen Korea denkt, houden Koreanen van hun alcohol en worden sommige van de beste feesten gegeven in Seoul. De populairste nightlife districten zijn Itaewon, Hongdae en Gangnam. Itaewon is het stadsdeel waar vooral veel buitenlanders komen en is uitermate populair onder alle leeftijdsgroepen. Hongdae kun je zien als de ultieme hipster hangout plek. Het voelt aan als een schoolcampus, en er zijn meer clubs en pubs dan je kan tellen. Hongdae is vooral populair onder studenten. Gangnam is een heel ander verhaal. Je vindt er namelijk een aantal van de beste clubs ter wereld. Gangnam is dan ook wel echt een wat duurdere wijk, maar je krijgt er ook wat voor je geld. Ga er vooral een keer naar Octagon. Deze club heeft echt alles en hoort bij de zes beste clubs ter wereld!

 

Istanbul

 

Istanbul staat bekend om zijn hoeveelheid aan nightclubs. Als het extravagant  is kan het extravaganter! Daarbij is er door de verscheidenheid aan stijlen voor ieder wat wils. Als je van de indie scene houdt ga je naar Dunia, in de hectische, doch aandoenlijke wijk Kadiköy. Deze club heeft een heerlijk relaxte sfeer, die nog eens extra aangedikt wordt door de tuin die vol met fauteuils staat. Ga jij liever voor glamour, ga dan naar Reina! Reina is de glam&glitz scene van Istanbul, en de prijzen zijn er ook naar. Het is er  zo luxe dat de rijksten zich er per boot naartoe laten brengen. Heb jij dus zin (en het geld) om de nacht weg te dansen onder de rijksten van Istanbul, dan is Reina voor jou! Wil jij je het liefst onder wat localere en normalere bevolking begeven, ga dan naar 11.11. Wanneer je bij 11.11 binnenloopt komt er als eerste een kleurexplosie op je af. Het effect is enigszins hypnotiserend, wanneer je de reguliere house muziek aan het geheel toevoegt. Genoeg te zien en te doen dus!

Buenos Aires

Buenos Aires is echt een stad voor de nachtbrakers. Het is er bijvoorbeeld heel normaal om rond middernacht nog een ijsje te gaan halen met je oma! Het nachtleven is er dan ook één om ‘u’ tegen te zeggen. Het fijne aan the big B.A. is dat de bevolking er niet bekend om staat een grote hoeveelheid dronkenlappen te hebben. Vandaar dus ook dat ze tot in de vroege uurtjes kunnen doordansen. Lol hebben is de nummer 1 focus en alle pretentie mag je thuis laten. Gewoon losgaan, dat is het doel. Dit is dan ook echt iets wat je ten minste één keer in je leven meegemaakt moet hebben!  Een van de populairste clubs is Pacha! Dans de avond weg op één van de vele dansvloeren en bekijk de zonsopgang op het openlucht terras. Ook Niceto Club staat bovenaan het lijstje clubs dat echt eens bezocht moet worden! Met verschillende soorten entertainment, zoals drag-shows, en verschillende soorten muziek voor verschillende avonden. Laat je verassen en heb vooral heel veel plezier!

Las Vegas

 

We kennen Vegas natuurlijk allemaal van de vele gangsterfilms die zich grotendeels in één van de vele casino’s van Vegas afspeelden.  Deze zijn dan ook absoluut de moeite waard om te bezoeken. Je kent het spreekwoord ‘what  happens in Vegas, stays in Vegas’ vast wel. De clubs in Vegas zijn dan ook vooral voor singles erg gaaf! Een bar die ik wil aanraden is Frankie’s Tiki Bar, die is erg relaxt en de drankjes zijn super. Bezoek ook zeker  één van de vele pianobars, zoals the Piano Bar at Harrah’s! Als laatste zijn cabaret, theater, en andere shows ook grootschalig in Las Vegas te vinden. Bezoek bijvoorbeeld een show van Cirque du Soleil en laak je verassen door de acrobaten, slangenmensen en andere acts.

Bangkok

 

Het nachtleven van Bankok staat erom bekend wild te zijn. Hier ga je dan ook echt heen voor de ervaring. Drink een cocktail op één van de rooftop bars van Bankok en kijk uit over de stad terwijl je van je drankje geniet. Daarnaast is het een echte must om een ladyboy show te gaan bekijken. Thailand staat bekend de mooiste travestieten (katoeys) te huisvesten en erg tolerant te zijn tegenover mensen met een gemixt geslacht. Stel je bij zo’n show geen strippers voor, maar eerder toneel, zang en een flinke dosis fris zelfvertrouwen en acceptatie. Dan zijn er natuurlijk nog de Go-Go bars, die Thailand zijn wilde reputatie hebben gegeven. Extravagante shows, over-the-top ladyboys en talloze bars zijn in omgevingen als Patpong te vinden.

Kijk voor de voordeligste vliegtickets op vliegticketscanner.nl. Goeie reis!

Artikel geschreven door Anne-Marie van Boeckel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *