Lekker verdwalen? De 5 mooiste doolhoven ter wereld!

Als je een keer iets anders wilt doen op vakantie, is het leuk om eens naar een doolhof te gaan. Kijk gauw verder voor de vijf gaafste doolhoven ter wereld!


Wanneer je echt een keer iets anders dan anders wil doen op vakantie, is het leuk om eens naar een doolhof te gaan. Een grote samenwerkingsopdracht om het eindpunt van een warboel aan hekwerken en struiken te vinden met vrienden, familie of je liefje is niet alleen leuk, maar kan ook erg spannend zijn. In ieder geval zul je het naar je zin hebben! Kijk gauw verder voor de vijf gaafste doolhoven ter wereld!

  1. Het Villa Pisani Labyrint

Dit doolhof in Stra, Italië, is in dit lijstje vermoedelijk het moelijkste en het meest historische (en stiekem ook het meest fotogenieke). Het werd in 1720 gebouwd, en bezoekers die het doolhof doorkwamen konden genieten van het uitzicht over het doolhof vanuit een achttiende eeuws torentje. Vele beruchte namen hebben de villa bezocht (Hitler en Mussolini hadden hier hun eerste ontmoeting). Nadat Napoleon in 1807 het landgoed had ingepikt heeft hij schijnbaar ook getracht zich een weg te banen door het doolhof. Echter, er gaan geruchten dat hij zo gefrustreerd raakte van de rare bochten en abrupte doodlopende paden dat hij het op moest geven!

 

  1. Richardson Corn Maze

Dit maïsdoolhof is te vinden in Spring Grove, Illinois, Verenigde Staten en bestaat niet uit één, maar uit wel vijf verschillende doolhoven! Deze worden allemaal jaarlijks opnieuw opgebouwd en aangepast. Zo was het doolhof in 2013 geheel in de vorm van een portret van de Beatles opgebouwd en werd in 2015 de overwinning van de Chicago Blackhaws gevierd met een toffe leus! Dit doolhof is overigens onderdeel van een enorme speelboerderij die selfs een eigen cadeauwinkeltje heeft.

 

  1. Ashcombe Doolhof

Dit doolhof ligt in Victoria, Australië en staat bekend om zijn enorm relaxte uitstraling. Het doolhof lijkt zo zacht als een teddybeer te zijn en dit komt door de ruim 1000(!) montereycipresbomen (zeg dat maar eens driemaal snel achter elkaar).  Deze bomen worden jaarlijks meerder keren getrimd en iedere trimbeurt duurt een maand. Het doolhof bestaat uit twee aparte helften, die de gasten afzonderlijk moeten doorkruisen. Naast dit doolhof staat er ook nog een lavendeldoolhof dichtbij. Dat is gebouwd met meer dan 4000 lavendelplanten!

 

  1. Masone Labyrint

Dit doolhof in Parma, Italië, is het grootste ter wereld en is in principe ontstaan uit een vriendschappelijke weddenschap. De heren Franco Maria Ricci en Jorge Luis Borges maakten een wedje nadat Ricci declareerde dat hij ’s werelds grootste doolhof wilde ontwerpen en bouwen, en Borges hem wilde vertellen dat dat hem niet zou lukken. Nog voor de dood van Ricci was dit enorme stervormige kunstwerk af! Het beslaat ongeveer negen hectare grond en bestaat uit ruim 200 000 bamboeplanten. In mei, 2015, was het af en open voor publiek. De snelgroeiende bamboeplanten waren speciaal uitgezocht voor dit project in plaats van de traditionelere bomen en struiken, zodat Ricci het inderdaad nog voor zijn dood af zou krijgen.

 

  1. Dole Pineapple Doolhof

Totdat het Masone Labyrint werd gebouwd, was dit doolhof in Wahiawa, Hawaii, Verenigde Staten, het grootste doolhof ter wereld. Het heeft ruim 4 km aan gangen en paden, en die bestaan uit ruim 14 000 verschillende soorten kleurrijke (en lekker geurende) Hawaiiaanse planten en bomen. In het midden van het doolhof kun je een enorme ananas vinden (die ook al zo lekker ruikt). Voor hen die snel klaar zijn of op zoek zijn naar wat extra avontuur, heeft het park nog acht andere ‘geheime’ plekken waar je via het doolhof kunt komen. Dus, hoe sneller je bent, hoe meer je kunt zien!

 

Een hele fijne vakantie toegewenst! Enne… verdwaal ze, hè?

Ken jij nog een tof doolhof of wil je gewoon eens je gedachten over dit artikel delen? Laat dan een comment achter in de comment section.

Artikel geschreven door: Anne-Marie van Boeckel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *