Het mooiste land van de hele wereld

Witte stranden, helder blauwe oceanen en prachtige landschappen met hoge bergen. Waar denk jij allemaal aan bij het mooiste land van de hele wereld?


Witte stranden, helder blauwe oceanen en meren en prachtige landschappen met oneindige hoge bergen. Waar denk jij allemaal aan bij het mooiste land van de hele wereld? Dit zijn in ieder geval een aantal kenmerken die bij de meeste mensen op nummer 1 staan als ze denken aan het mooiste land ter wereld.

Ik heb het natuurlijk over Nieuw-Zeeland. Dit land staat al jaren op de nummer 1 plaats in de wereldranglijst van mooiste landen in de wereld. Maar waarom is dit nou. Hiervoor heb ik een aantal redenen opgesteld:

Reden #1
De parelwitte stranden. Nieuw-Zeeland is een land bestaande uit twee eilanden en is dus omringd door alleen maar oceanen. De kustlijn is totaal ongeveer 14.000 km dus genoeg mogelijkheden om naar het strand te gaan hier. Naast dat de stranden dus wit kunnen zijn, heb je ook nog een aantal prachtige zwarte stranden. Genoeg mooie plekken om de zonsondergang te bewonderen.

 

Reden #2
De landschappen. Naast dat je natuurlijk heerlijk naar het strand kan gaan, barst Nieuw-Zeeland ook van de allermooiste landschappen want bergen, daar hebben ze er in Nieuw-Zeeland ook genoeg van. Google maar is op “Tongariro National Park” of “Queenstown.” Dan krijg je al heel wat mooie plaatjes op je beeldscherm te zien.

Leuk weetje, doordat de landschappen in Nieuw-Zeeland zo ongelofelijk mooi zijn, zijn hier een aantal grote films opgenomen. Zo zijn hier heel veel scènes van de ‘Lord of The Rings‘ en de ‘Hobbit‘ films opgenomen, maar ook bijvoorbeeld ‘Narnia‘. Je kunt dan ook bijvoorbeeld naar Hobbiton gaan waar het hele dorpje van Lord of The Rings nog staat.

Een bericht gedeeld door Deb (@debc_nz) op

 

Reden #3
Adventure! Avontuur genoeg in Nieuw-Zeeland. Doordat het landschap en het klimaat hier zo divers is geeft dit de mogelijkheid om ook hele diverse activiteiten uit te voeren. Denk maar aan bungeejumpen, skiën, duiken, hiken en ga zo maar door. Of je nou het liefst wil surfen op hoge golven of liever wilt skiën van hoge bergen. In Nieuw-Zeeland kan het allemaal.

Reden #4
Kiwi hospitality. In Nederland is het doodnormaal om iemand gedag te zeggen. Als je op je werk aankomt wens je iedereen een goedemorgen. Maar in Nieuw-Zeeland doen ze er nog een schepje bovenop. Hier is het namelijk doodnormaal als je iemand begroet en vervolgens ook vraagt aan degene hoe het met hem gaat. Zelfs tegen normale vreemden. Daar kunnen wij hier nog wat van leren. De mensen, ook wel kiwi’s genoemd zijn zo ontzettend hartelijk en vriendelijk. Zou het door al het moois komen daar?

Reden #5
Ooit al eens de Melkweg of het Zuiderlicht willen zien? Dit kun je doen in Nieuw-Zeeland. Ga naar een plek waar veel natuur te vinden is en je ver weg van de stad bent. Je zult serieus niet geloven wat je gaat zien. Zoveel sterren dat er zijn. Iets wat we in Nederland jammer genoeg nooit zullen waarnemen helaas. Dit geldt tevens ook voor het Zuiderlicht. Dit unieke verschijnsel is te zien als je helemaal naar het zuiden afreist, maar je moet wel geluk hebben want er zijn maar een paar momenten in het jaar waarbij je de meeste kans hebt.

 

Reden #6
Tot slot de laatste reden. Omdat het gewoon het mooiste land ter wereld is! Ga, ervaar en reis naar Nieuw-Zeeland want deze reden kan je zelf invullen als je het land ervaren hebt. Het grote avonturenland Nieuw-Zeeland waar voor iedereen wel iets is wat hij/zij mooi of leuk vindt.

Artikel geschreven door: Layana Mariouw Smit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *