Nog 5 bijzondere bestemmingen voor dierenliefhebbers


Op de foto met een lama bij Machu Picchu, Peru

Machu Picchu is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt in je reis naar Peru. Jaarlijks trekken meer dan een miljoen bezoekers de bergen in om deze eeuwenoude Inca-stad te bezoeken. Omringd door hemelhoge bergtoppen, overweldigende ravijnen en adembenemende vergezichten zou je bijna vergeten dat er nóg een reden is om Machu Picchu te bezoeken: de lama’s. Deze knuffelige schaapkamelen wandelen vrij rond door de ruïnes van de stad terwijl ze grazen, poepen en een dutje doen op deze toeristische trekpleister. Pas wel op want je wilt geen ruzie met dit dier. Naast zijn hoge knuffelgehalte staat de lama namelijk ook bekend om het spugen waneer hij of zij er genoeg van heeft.

 

Heel veel konijnen knuffelen op Okunoshima, Japan

Van alle eilanden die door wilde dieren bewoont worden is Okunoshima of ‘Rabbit Island’ zonder twijfel het schattigst. Gelegen in de Oostzee van Japan wordt dit kleine eiland bewoont door honderden konijnen. De bron van deze konijnenkolonie is vooralsnog onbekend. Er bestaan twee theorieën. De eerste theorie is gekoppeld aan de duistere geschiedenis van het eiland. Okunoshima was tijdens de tweede wereldoorlog de thuisbasis van de Japanse, chemische wapenindustrie. Er werden toen verschillende experimenten uitgevoerd op, jawel, konijnen.

 

Veel mensen geloven dat de pluizige bewoners van Okunoshima nakomelingen zijn van de proefkonijnen die door voormalige onderzoekers zijn vrij gelaten op het eiland. Een tweede theorie is dat er in de jaren ’70 acht konijnen door een groep schoolkinderen op het eiland zijn losgelaten. Omdat er op Okunoshima geen roofdieren leven en honden en katten verboden zijn is het nog niet zo’n gek idee dat deze acht knuffeldiertjes uitgegroeid zijn tot een alsmaar groter groeiende groep konijnen.

Vandaag de dag is Okunoshima een populaire bestemming met een rijke historie en prachtige stranden. Maar het allerleukst zijn toch de opvallend tamme konijntjes.

Badderende apen in het Jigokudani Monkey Park, Japan

We blijven nog even in Japan. Een eind verderop vind je namelijk het Jigokudani Monkey Park. De naam Jigokudani betekent ‘vallei van de hel’ en verwijst naar de stoom en het kokende water dat zich hier tussen de stijle rotswanden voordoet. Iedere winter dalen de apen af naar de vallei om een middag in deze hotsprings te vertoeven. De apen in het Jigokudani Monkey Park zijn niet schuw waardoor je heel dichtbij deze sneeuwapen kunt komen. Zo dichtbij dat het verleidelijk is om er zelf bij te springen. Toch is het verraderlijk koud wanneer je dit park in de winter bezoekt.

Een wandeling met vossen in het Zao Fox Village, Japan

Nog een hotspot voor dierenliefhebbers in Japan: het vossendorp Zao Fox Village. Gelegen in de bergen van Shiroishi wandelen in dit dorp wel zes verschillende soorten vossen vrij rond. Ook hier kun je heel dichtbij deze bijzondere dieren komen. Het is mogelijk om deze dieren te voeren, al word het je wel afgeraden om de vossen aan te raken. Een deel van de vossen in dit vossendorp is tam en zal, zeker wanneer je voer bij je hebt, een stukje met je mee wandelen maar er zitten ook dieren bij die schuw zijn en liever niet te dichtbij komen. Wanneer je respecteert dat de vos een wild dier is en blijft is een bezoek aan Zao Fox Village een onvergetelijke ervaring.

Ratten eren in de Karni Mata Tempel, India

Een minder geliefd maar daardoor niet minder bijzonder dier is de rat. In de Karni Mata Tempel in India worden meer dan 15.000 ratten beschermd en geëerd.

 

De hindus geloven dat deze dieren een vorm van de godin Karni Mata zijn en dus worden de ratten in deze tempel als heiligen behandeld. Verder geloven de hindus dat de ratten reïncarnaties zijn van hun voorouders en dat wanneer zij zelf zullen sterven zij terugkeren in dit leven als rat. De priesters in deze tempel noemen de ratten hun ‘kleine kinderen’ en eten en slapen zelfs met deze dieren. Je mag de Karni Mata tempel alleen betreden op blote voeten. De met rattenpoep bezaaide vloer moet je dus voor lief nemen wanneer je dit spektakel zelf wilt meemaken.

Artikel geschreven door Robin Berkelmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *